Lesbrief voor verwijzers

Wat zijn de oorzaken, gevolgen van hersenletslel. Hoe herken je signalen en wat is goede zorg voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Kitty Jurrius (foto), associate lector van Windesheim Flevoland heeft een lesbrief samengesteld voor zorgprofessionals.Jurrius wil hiermee de deskundigheid van studenten en professionals in sociale wijkteams vergroten op gebied van niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Hulpmiddel

De lesbrief NAH is een handig (digitaal) hulpmiddel die vragen beantwoordt als: Hoe signaleer je (gevolgen van) hersenletsel in een kort tijdsbestek en met beperkte informatie? Wat kun je doen als je zo’n vermoeden hebt, wat zijn dan vervolgstappen en waar kun je dan terecht? In korte tijd worden kennis en vaardigheden aangereikt, waarmee je de professional direct aan de slag kan. Zo worden deskundigheid en vaardigheden vergroot, waarmee de kwaliteit van zorg aan mensen met NAH kan worden verbeterd.

Stappenplan

De lesbrief geeft alle benodigde basisinformatie om in korte tijd kennis te verkrijgen over het ontstaan en de zichtbare en onzichtbare gevolgen van hersenletsel. Er worden 7 signalen gegeven voor niet-aangeboren hersenletsel die wijkprofessionals kunnen oppikken. Ook is er een stappenplan voor als je hersenletsel vermoedt. Het stappenplan is een handig hulpmiddel om hersenletsel bespreekbaar te maken. Daarnaast worden voorbeelden uit de praktijk gegeven, en tips en technieken om het gesprek te voeren. De lesbrief is gratis te downloaden of als hard copy te bestellen via b.toes@windesheimflevoland.nl

U kunt de lesbrief hier downloaden 

Interessant? Lees ook deze nieuwsartikelen
Financiering behandelprogramma Hersenz vanaf 2021

Hersenz gaat per 1 januari 2021 in het basispakket. Het valt dan onder de Zorgverzekeringswet valt, binnen de Geneeskundige Zorg voor Specifieke Patiëntgroepen (GZSP). 

Radiospotje!

Op de radiozender Q-Music is de radiospot van Hersenz komende week te beluisteren. Daar zijn we enorm blij mee, want Q-Music heeft de zendtijd als kerstcadeautje aangeboden! U kunt het radiospotje hier ook beluisteren

Wilt u het spotje delen met iemand ? Dat kan makkelijk via de knoppen hieronder. 

Samenwerking met revalidatie biedt voordelen

Ongeveer tien procent van de mensen met niet-aangeboren hersenletsel komt terecht in een revalidatiecentrum. Hersenz biedt mensen behandeling die klaar zijn met revalideren of die rechtstreeks uit het ziekenhuis komen. Samenwerking tussen revalidatiecentra en de veertien Hersenz-organisaties biedt voordelen voor de cliënt en vindt op steeds meer plaatsen in Nederland plaats.

's Heeren Loo treedt toe tot Hersenz

Hersenz verwelkomt ’s Heeren Loo met ingang van 2020 als veertiende partner van het netwerk Hersenz. ’s Heeren Loo gaat binnen Hersenz bijdragen aan de verbetering van intramurale zorg voor mensen met hersenletsel, bijvoorbeeld door de inzet van de door Hersenz al ontwikkelde behandeling in woonvoorzieningen.

Iedereen kiest voor de iPad

Hersenz bestaat uit verschillende behandelmodules. Voorheen kregen cliënten bij elke module een papieren map met uitleg en oefeningen. Sinds 2018 is het behandelprogramma online beschikbaar op het platform Jouw Omgeving en werken veel behandelaren en cliënten met de iPad of op de laptop of PC.

Pagina's