Bouwsteen emoties en gedrag

Emoties en gedragDoor het hersenletsel is er veel veranderd in uw leven. Misschien is werken niet vanzelfsprekend meer, bent u te moe om uw vroegere hobby’s op te pakken, bent u afhankelijk van uw partner of kunt u minder goed voor de (klein)kinderen zorgen. Hersenletsel kan emoties veranderen en uw gedrag beïnvloeden. Misschien wordt u sneller boos of bent u somber of lusteloos.

In de bouwsteen Emoties en gedrag staan we stil bij de veranderingen als gevolg van het hersenletsel en leert u omgaan met de veranderingen en het verlies. De behandeling bestaat uit een combinatie van groepsgesprekken en psychomotore therapie (ervaringsgerichte fysieke oefeningen). 

Omgaan met veranderingen

Onder deze bouwsteen valt de module ‘Omgaan met veranderingen’. In een vaste groep bespreken we wat er voor u is veranderd door het hersenletsel. Doordat u meer inzicht krijgt in de gevolgen van het hersenletsel leert u er beter mee omgaan.

Ook leert u persoonlijke doelen te stellen en daaraan te werken. Het resultaat is dat u meer grip heeft op uw leven en dat u weer perspectief ziet. Voorbeelden van doelen zijn: 
  • Ik kan aangeven wat me dwars zit
  • Ik schiet minder vaak uit mijn slof
  • ik denk eerst na voordat ik iets doe