Word ambassadeur van Hersenz

Als ambassadeur help je om meer bekendheid te geven aan Hersenz. Dat kan op verschillende manieren, net wat bij jou past. Hoe zou jij willen bijdragen aan Hersenz?

Jeannette Heijting geeft regelmatig voorlichting over Hersenz, bijvoorbeeld in het Breincafé. Ze heeft een opleiding tot ervaringsdeskundige gedaan. Ze benadert ook mensen in haar netwerk om bekendheid te geven aan Hersenz, zoals haar huisarts. En ze stond in de regionale krant. 

Pieter hielp Hersenz op de publieksdag van de Hersenstichting. Hij stond in de stand en praatte met bezoekers die meer wilden weten over Hersenz.

Als ambassadeur van Hersenz kun je...

  • Voorlichting geven
  • Magazines of folders verspreiden
  • Jouw huisarts informatie geven
  • Een verhaal in de lokale of regionale krant organiseren
  • De berichten van Hersenz delen door jouw sociale stem te doneren (zie deze pagina)
  • Anders, namelijk ….….

Lijkt het je leuk om ambassadeur te worden van Hersenz?

Super! Stuur een mail naar info@hersenz.nl en laat daarbij ook weten waar jouw voorkeur naar uit gaat. 

Alvast ontzettend bedankt voor jouw hulp!

 

Veelgestelde vragen over hersenletsel
Wat zijn de oorzaken van hersenletsel?

Jaarlijks lopen zo’n 140.000 mensen hersenletsel op, van wie er 40.000 forse blijvende beperkingen eraan overhouden. En in totaal zijn er maar liefst zo'n 650.000 Nederlanders die beperkingen ervaren als gevolg van niet-aangeboren hersenletsel. Lees verder.

Wat zijn de gevolgen van hersenletsel?
Hersenletsel kan gevolgen hebben voor verschillende gebieden van het functioneren, zoals bewegen (motoriek), denken (cognitie) en emoties en gedrag. Vooral de minder zichtbare gevolgen zorgen voor onverwachte problemen voor de persoon zelf en voor naasten. Lees verder.
Hoe herken ik klachten als gevolg van hersenletsel?

De gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel kunnen leiden tot uiteenlopende klachten. Veelvoorkomende klachten zijn vermoeidheid, vergeetachtigheid, snel overprikkeld raken, nergens toe komen. Lees verder.

Zijn klachten na hersenletsel altijd direct zichtbaar?

Klachten na hersenletsel zijn niet altijd direct zichtbaar. Vaak komen klachten juist pas naar voren na verloop van tijd, bijvoorbeeld als iemand weer thuiskomt van revalidatie of zijn werk of hobby weer wil oppakken. De onzichtbare gevolgen van hersenletsel, zoals problemen met concentratie, vermoeidheid of overprikkeling komen vaak pas later aan het licht. Lees verder.

Welke zorg is er na hersenletsel?

De zorg die geboden wordt na hersenletsel kan verdeeld worden in drie fasen. In de acute fase verblijft de patiënt vaak in het ziekenhuis. Als de patiënt medisch stabiel is gaat de herstelfase in, waarin door middel van revalidatiebehandeling wordt gewerkt aan maximaal herstel. De chronische fase begint als de patiënt klaar is met revalidatie en weer thuis is. Daar ervaart hij de gevolgen van het hersenletsel in het dagelijks leven. Lees verder.

Kan ik leren omgaan met de gevolgen van hersenletsel?

Een deel van de mensen met hersenletsel herstelt nooit volledig. Maar dat wil niet zeggen dat er aan de klachten die mensen ondervinden in het dagelijks leven, niks meer gedaan kan worden. Mensen kunnen nieuwe manieren aanleren om met beperkingen om te gaan. Ook kan intensieve behandeling in een latere fase nog veel verbeteren aan de kwaliteit van leven. Lees verder.