Ook na hersenletsel blijft een seksuele relatie mogelijk en kan seksualiteit en intimiteit nog steeds prettig zijn. Hierin is meer mogelijk dan in eerste instantie lijkt.

Het is vaak ook een zoektocht naar nieuwe manieren voor een bevredigend seksleven. Bedenk dat het ook spannend en leuk kan zijn om samen nieuwe, passende manieren te vinden.
De Hart & Vaatgroep heeft een brochure geschreven waarin een groot aantal praktische tips genoemd staan.

Deze brochure kunt u hier downloaden. http://www.hartenvaatgroep.nl/uploads/media/Brochure_Seksualiteit_en_Beroerte_01.pdf

Interessant? Lees ook deze tips
Tip: App Breinstraat

De app Breinstraat is ontwikkeld voor jongeren die bijvoorbeeld door een ongeval of ziekte hersenletsel hebben gekregen. In de app wordt uitgelegd wat er gebeurt in het ziekenhuis en het revalidatiecentrum.

Tip: Digitale hulpmiddelen

Met een visuele beperking kun je behoefte hebben aan hulp bij het omgaan met apparaten als je computer, smartphone en tablet.

Tip:gespecialiseerde kijktraining

Bartiméus en Visio zijn twee organisaties die gespecialiseerd zijn in visuele problemen. Zij bieden mensen met hemianopsie een speciale kijkstrategietraining die ongeveer tien weken duurt.

Tip: Aanpassingen in huis

Voor mensen met visuele problemen door hersenletsel is het vaak prettig als de woonruimte systematisch en met een vaste indeling is ingericht.

Tip: Hulpmiddelen en hulpdiensten

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel die seksuele problemen hebben, kunnen terecht bij diverse hulpdiensten

Pagina's