De app Breinstraat is ontwikkeld voor jongeren die bijvoorbeeld door een ongeval of ziekte hersenletsel hebben gekregen. In de app wordt uitgelegd wat er gebeurt in het ziekenhuis en het revalidatiecentrum.

Ook de weg naar huis, school, vrienden en vrije tijd komt aan bod. Je kunt in de app ook je eigen hersenletselpaspoort maken. De app is gratis te downloaden en beschikbaar voor Android en IOS. 

In opdracht van de Hersenstichting is een zorgstandaard gemaakt. Daarin staan afspraken over hoe de zorg voor kinderen en jongeren met hersenletsel eruit moet zien. De app is hierop gebaseerd. Kijk naar het filmpje hieronder om meer te weten over de app.  

https://player.vimeo.com/video/225058480

Interessant? Lees ook deze tips
Zoek hulp

De huisarts is degene die met je kan bespreken welke hulp je nodig hebt als je denkt aan zelfdoding. Vraag een consult aan met extra tijd.

Ga het gesprek aan

Veel mensen vinden het eng of moeilijk om te vragen naar gedachten over zelfdoding. Maar je brengt iemand niet op ideeën door er naar te vragen. Praten kan juist helpen bij het vinden van een andere oplossing dan de dood.

Praten helpt!

Wanneer je, als gevolg van hersenletsel, gedachten hebt om een eind aan je leven te maken, kun je hier in eerste instantie van schrikken of je ervoor schamen. Zoek een vertrouwd persoon om mee te praten.

Tips bij plannen en organiseren

Moeite met plannen en organiseren? De volgende 5 tips kunnen je helpen wat meer structuur te krijgen in het dagelijkse leven.

Tips bij ontremming

De volgende tips kunnen je helpen wanneer je de nadelige gevolgen ondervindt als gevolg van ontremming.

Pagina's