Zoek en vind hulp

De website wegwijzer-hersenletsel.nl is een site waar mensen met niet-aangeboren hersenletsel kunnen zoeken naar betrouwbare informatie, een cursus, training of begeleiding en behandeling. Je kunt je postcode invoeren en zoeken naar geschikt aanbod. De site gaat verder dan een gewone sociale kaart omdat het aanbod niet alleen zorg maar ook boeken, films, apps en overige activiteiten betreft. Je kunt ook zoeken op afasievriendelijkheid of rolstoeltoegankelijkheid.

Mooi aan Wat vind ik is dat je aanbod waar je zelf iets aan gehad hebt kunt waarderen door sterren te geven of een review te schrijven. En heb je zelf ervaring met aanbod dat er nog niet op staat? Voeg het dan zelf toe of mail naar Watvindik.nl 

Participatie
De website Watvindik.nl: 
 • Biedt informatie over alles wat de participatie van mensen met hersenletsel ondersteunt: van app tot advies, van boek tot behandeling, van welzijn tot wonen, van zorg tot zingeving.
 • Is specifiek gericht op mensen met hersenletsel.
 • Biedt verschillende manieren van zoeken: op adres, op thema en op kenmerken zoals prikkelarm, afasievriendelijk, rolstoeltoegankelijk en de inzet van ervaringsdeskundigen.
 • Is van en voor het publiek (crowdsourced). Iedereen kan aanbod plaatsen en waarderen en ervaringen delen.
 • Is onafhankelijk en kosteloos voor gebruikers, verwijzers en aanbieders. 

Deel je ervaringen

Mensen met hersenletsel weten heel goed aan welke hulp ze écht iets hebben gehad. Denk bijvoorbeeld aan:
 • De fysiotherapeut in je woonplaats die veel ervaring heeft met patiënten met hersenletsel
 • Een sportschool waar je prikkelarm kunt bewegen,
 • De audioloog die verstand heeft van oorsuizen na hersenletsel
 • De organisatie die je goed begeleid heeft richting werk of dagbesteding
 • Een behandeling waardoor je hebt leren omgaan met de gevolgen van je hersenletsel
 • Een fijne plek om lotgenoten te ontmoeten.
 

Met jouw ervaringen kunnen andere mensen met hersenletsel straks sneller de juiste hulp of hulpmiddelen vinden. 

NUTTIG

Hans (foto) is één van de ervaringsdeskundigen die de website heeft getest. Hans belandde in een depressie na een zwaar motorongeluk waaraan hij hersenletsel overhield. De juiste hulp vinden viel niet mee.Tijdens zijn speurtocht op internet las hij een ervaringsverhaal van een cliënt uit zijn eigen stad die uitstekend geholpen was door een Hersenz-organisatie. Daar heeft hij contact mee opgenomen en is hij behandeld. ''Deze website is zeker nuttig. Ik zou willen dat deze vijf jaar geleden al bestond. Het had mij veel zoekwerk bespaard."

Hoe kun je bijdragen?

Ga naar www.watvindik.nl/hersenletsel en voeg jouw ervaringen of aanbod toe. Ben je tevreden over de behandeling van Hersenz? Dan kun je dat op deze pagina aangeven op de website. Daar kun je ook een uitgebreidere review schrijven. 

Interessant? Lees ook deze nieuwsartikelen
Financiering behandelprogramma Hersenz vanaf 2021

Hersenz gaat per 1 januari 2021 in het basispakket. Het valt dan onder de Zorgverzekeringswet valt, binnen de Geneeskundige Zorg voor Specifieke Patiëntgroepen (GZSP). 

Radiospotje!

Op de radiozender Q-Music is de radiospot van Hersenz komende week te beluisteren. Daar zijn we enorm blij mee, want Q-Music heeft de zendtijd als kerstcadeautje aangeboden! U kunt het radiospotje hier ook beluisteren

Wilt u het spotje delen met iemand ? Dat kan makkelijk via de knoppen hieronder. 

Samenwerking met revalidatie biedt voordelen

Ongeveer tien procent van de mensen met niet-aangeboren hersenletsel komt terecht in een revalidatiecentrum. Hersenz biedt mensen behandeling die klaar zijn met revalideren of die rechtstreeks uit het ziekenhuis komen. Samenwerking tussen revalidatiecentra en de veertien Hersenz-organisaties biedt voordelen voor de cliënt en vindt op steeds meer plaatsen in Nederland plaats.

's Heeren Loo treedt toe tot Hersenz

Hersenz verwelkomt ’s Heeren Loo met ingang van 2020 als veertiende partner van het netwerk Hersenz. ’s Heeren Loo gaat binnen Hersenz bijdragen aan de verbetering van intramurale zorg voor mensen met hersenletsel, bijvoorbeeld door de inzet van de door Hersenz al ontwikkelde behandeling in woonvoorzieningen.

Iedereen kiest voor de iPad

Hersenz bestaat uit verschillende behandelmodules. Voorheen kregen cliënten bij elke module een papieren map met uitleg en oefeningen. Sinds 2018 is het behandelprogramma online beschikbaar op het platform Jouw Omgeving en werken veel behandelaren en cliënten met de iPad of op de laptop of PC.

Pagina's