Zoek en vind hulp

De website www.watvindik.nl/hersenletsel is een site waar mensen met niet-aangeboren hersenletsel kunnen zoeken naar betrouwbare informatie, een cursus, training of begeleiding en behandeling. Je kunt je postcode invoeren en zoeken naar geschikt aanbod. De site gaat verder dan een gewone sociale kaart omdat het aanbod niet alleen zorg maar ook boeken, films, apps en overige activiteiten betreft. Je kunt ook zoeken op afasievriendelijkheid of rolstoeltoegankelijkheid.

Mooi aan Wat vind ik is dat je aanbod waar je zelf iets aan gehad hebt kunt waarderen door sterren te geven of een review te schrijven. En heb je zelf ervaring met aanbod dat er nog niet op staat? Voeg het dan zelf toe of mail naar Watvindik.nl 

Participatie
De website Watvindik.nl: 
 • Biedt informatie over alles wat de participatie van mensen met hersenletsel ondersteunt: van app tot advies, van boek tot behandeling, van welzijn tot wonen, van zorg tot zingeving.
 • Is specifiek gericht op mensen met hersenletsel.
 • Biedt verschillende manieren van zoeken: op adres, op thema en op kenmerken zoals prikkelarm, afasievriendelijk, rolstoeltoegankelijk en de inzet van ervaringsdeskundigen.
 • Is van en voor het publiek (crowdsourced). Iedereen kan aanbod plaatsen en waarderen en ervaringen delen.
 • Is onafhankelijk en kosteloos voor gebruikers, verwijzers en aanbieders. 

Deel je ervaringen

Mensen met hersenletsel weten heel goed aan welke hulp ze écht iets hebben gehad. Denk bijvoorbeeld aan:
 • De fysiotherapeut in je woonplaats die veel ervaring heeft met patiënten met hersenletsel
 • Een sportschool waar je prikkelarm kunt bewegen,
 • De audioloog die verstand heeft van oorsuizen na hersenletsel
 • De organisatie die je goed begeleid heeft richting werk of dagbesteding
 • Een behandeling waardoor je hebt leren omgaan met de gevolgen van je hersenletsel
 • Een fijne plek om lotgenoten te ontmoeten.
 

Met jouw ervaringen kunnen andere mensen met hersenletsel straks sneller de juiste hulp of hulpmiddelen vinden. 

NUTTIG

Hans (foto) is één van de ervaringsdeskundigen die de website heeft getest. Hans belandde in een depressie na een zwaar motorongeluk waaraan hij hersenletsel overhield. De juiste hulp vinden viel niet mee.Tijdens zijn speurtocht op internet las hij een ervaringsverhaal van een cliënt uit zijn eigen stad die uitstekend geholpen was door een Hersenz-organisatie. Daar heeft hij contact mee opgenomen en is hij behandeld. ''Deze website is zeker nuttig. Ik zou willen dat deze vijf jaar geleden al bestond. Het had mij veel zoekwerk bespaard."

Hoe kun je bijdragen?

Ga naar www.watvindik.nl/hersenletsel en voeg jouw ervaringen of aanbod toe. Ben je tevreden over de behandeling van Hersenz? Dan kun je dat op deze pagina aangeven op de website. Daar kun je ook een uitgebreidere review schrijven. 

Interessant? Lees ook deze nieuwsartikelen
Jong…en dan boem…hersenletsel!

Hersenletsel is altijd ingrijpend. Het leven vóór het letsel is compleet anders dan het leven mét letsel. Het is extra moeilijk als hersenletsel je overkomt wanneer je nog bezig bent je leven op te bouwen. Hersenz heeft daarom een apart programma ontwikkeld voor jongvolwassenen. Professionals Marlien Bongers (thuisbehandelaar), Emmy Cox (cognitief trainer), Tanja Peeters (psychomotorisch therapeut) en Nicole Sillekens (thuisbehandelaar), vertellen erover. Zij behandelen een groep jongeren vanuit Hersenz-organisatie SGL in Limburg.

Samenwerking met revalidatie biedt voordelen

Ongeveer tien procent van de mensen met niet-aangeboren hersenletsel komt terecht in een revalidatiecentrum. Hersenz biedt mensen behandeling die klaar zijn met revalideren of die rechtstreeks uit het ziekenhuis komen. Samenwerking tussen revalidatiecentra en de veertien Hersenz-organisaties biedt voordelen voor de cliënt en vindt op steeds meer plaatsen in Nederland plaats.

‘Ik voel weer connectie met mijn gezin’

Haico Mombarg kon na zijn hersenbloeding niet verwerken dat hij niet meer voor zijn gezin kon zorgen. Hij raakte in een zware depressie. Na diverse therapieën en de hulp van Hersenz, krabbelde hij weer op. Hij deelt graag zijn verhaal, omdat “er een taboe heerst op de psychische kant van hersenletsel, terwijl de impact op je eigenwaarde enorm is.” Hij hoopt dat anderen hiervan kunnen leren en eerder de weg richting Hersenz vinden.

's Heeren Loo treedt toe tot Hersenz

Hersenz verwelkomt ’s Heeren Loo met ingang van 2020 als veertiende partner van het netwerk Hersenz. ’s Heeren Loo gaat binnen Hersenz bijdragen aan de verbetering van intramurale zorg voor mensen met hersenletsel, bijvoorbeeld door de inzet van de door Hersenz al ontwikkelde behandeling in woonvoorzieningen.

Radiospotje!

Met een kernachtige radiospot maakt Hersenz de eerste twee weken van oktober helder dat mensen kunnen leren omgaan met de gevolgen van hersenletsel. De radiospot is uitgezonden op Radio2, 3FM en alle regionale zenders. 

Pagina's