De website www.watvindik.nl/hersenletsel is een site waar mensen met niet-aangeboren hersenletsel kunnen zoeken naar betrouwbare informatie, een cursus, training of begeleiding en behandeling. Je kunt je postcode invoeren en zoeken naar geschikt aanbod. De site gaat verder dan een gewone sociale kaart omdat het aanbod niet alleen zorg maar ook boeken, films, apps en overige activiteiten betreft. Je kunt ook zoeken op afasievriendelijkheid of rolstoeltoegankelijkheid.

Mooi aan Wat vind ik is dat je aanbod waar je zelf iets aan gehad hebt kunt waarderen door sterren te geven of een review te schrijven. En heb je zelf ervaring met aanbod dat er nog niet op staat? Voeg het dan zelf toe of mail naar Watvindik.nl 

Participatie
De website Watvindik.nl: 
 • Biedt informatie over alles wat de participatie van mensen met hersenletsel ondersteunt: van app tot advies, van boek tot behandeling, van welzijn tot wonen, van zorg tot zingeving.
 • Is specifiek gericht op mensen met hersenletsel.
 • Biedt verschillende manieren van zoeken: op adres, op thema en op kenmerken zoals prikkelarm, afasievriendelijk, rolstoeltoegankelijk en de inzet van ervaringsdeskundigen.
 • Is van en voor het publiek (crowdsourced). Iedereen kan aanbod plaatsen en waarderen en ervaringen delen.
 • Is onafhankelijk en kosteloos voor gebruikers, verwijzers en aanbieders. 

Deel je ervaringen

Mensen met hersenletsel weten heel goed aan welke hulp ze écht iets hebben gehad. Denk bijvoorbeeld aan:
 • De fysiotherapeut in je woonplaats die veel ervaring heeft met patiënten met hersenletsel
 • Een sportschool waar je prikkelarm kunt bewegen,
 • De audioloog die verstand heeft van oorsuizen na hersenletsel
 • De organisatie die je goed begeleid heeft richting werk of dagbesteding
 • Een behandeling waardoor je hebt leren omgaan met de gevolgen van je hersenletsel
 • Een fijne plek om lotgenoten te ontmoeten.
 

Met jouw ervaringen kunnen andere mensen met hersenletsel straks sneller de juiste hulp of hulpmiddelen vinden. 

NUTTIG

Hans (foto) is één van de ervaringsdeskundigen die de website heeft getest. Hans belandde in een depressie na een zwaar motorongeluk waaraan hij hersenletsel overhield. De juiste hulp vinden viel niet mee.Tijdens zijn speurtocht op internet las hij een ervaringsverhaal van een cliënt uit zijn eigen stad die uitstekend geholpen was door een Hersenz-organisatie. Daar heeft hij contact mee opgenomen en is hij behandeld. ''Deze website is zeker nuttig. Ik zou willen dat deze vijf jaar geleden al bestond. Het had mij veel zoekwerk bespaard."

Hoe kun je bijdragen?

Ga naar www.watvindik.nl/hersenletsel en voeg jouw ervaringen of aanbod toe. Ben je tevreden over de behandeling van Hersenz? Dan kun je dat op deze pagina aangeven op de website. Daar kun je ook een uitgebreidere review schrijven. 

Interessant? Lees ook deze nieuwsartikelen
Naasten missen informatie over hersenletsel

Naasten van mensen met niet-aangeboren hersenletsel vinden de informatie die zij krijgen na het letsel van hun ouder, kind of partner onvoldoende.

Nuttige links voor mantelzorgers

Hieronder een aantal nuttige links voor mantelzorgers.

Samen zoeken naar een nieuwe balans

Hersenz heeft een aparte behandelgroep voor naasten. In zes bijeenkomsten leren ze omgaan met de veranderingen van het hersenletsel op hun eigen leven. Een verslag van een bijeenkomst in Den Haag. “Kun je het volhouden alleen vanuit plichtsbesef? Of gaat het ook om liefde?”

Behandeling voor partners

Hersenletsel krijg je niet alleen. Ook partners krijgen te maken met de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel. De impact die het op hun leven heeft is vaak enorm. Hersenz heeft daarom een programma speciaal voor partners ontwikkeld, die op allerlei plaatsen in Nederland wordt gegeven.

Oproep aan minister

"Minister, zorg er samen met ons voor dat Hersenz integraal in de ziektekostenverzekering komt voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel die het nodig hebben.” Deze oproep kreeg minister Bruins 4 maart mee van cliënten, behandelaars en bestuurders tijdens een werkbezoek aan een behandellocatie van Hersenz in Den Haag.

Pagina's