Nieuwe groepen van start

Op diverse plaatsen in Nederland starten in september en oktober weer nieuwe behandelgroepen. Hersenz wordt aangeboden door twaalf zorgorganisaties op ongeveer vijftig plaatsen in Nederland. Daardoor kunt u voor de behandelingen bijna altijd terecht bij een organisatie in uw regio. 

Hier kunt u terecht

In september en oktober starten er groepen onder andere in Weert, Baarlo, Gouda, Dordrecht, Bergen op Zoom, Eindhoven, Den Bosch, regio Oss, Nijmegen, Tilburg en Breda, Amersfoort, Veenendaal, Terborg (bij Doetinchem), Rotterdam, Haaglanden, Amsterdam, Wormerveer, Heerhugowaard en Haarlem. Ook in Enschede, Raalte, Almelo en Ermelo starten nieuwe groepen. 

U kunt de postcodezoeker invullen en zo direct bij de juiste zorgaanbieder terechtkomen. 


De Hersenz-organisaties zijn allemaal gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van mensen met hersenletsel. Onze fysieke behandelaren, (neuro)psychologen, cognitieve behandelaren en afasie-behandelaren zijn allemaal gespecialiseerd in niet-aangeboren hersenletsel. Hersenz biedt behandelingen aan waarbij u leert omgaan met de gevolgen van hersenletsel, zoals motorische beperkingen, vermoeidheid, concentratieproblemen en psychische problemen. Er is ook aandacht voor verliesverwerking.

intake

Tijdens een intake wordt met u besproken waar u behoefte aan heeft en aan welke persoonlijke doelen u wilt werken. De behandeling wordt aangepast aan uw wensen en mogelijkheden. Er zijn groepsbehandelingen, er is een bewegingsprogramma en er komt altijd een behandelaar bij u thuis. Bij Hersenz werkt u aan verbeteringen die voor u van belang zijn, persoonlijke doelen die u graag wilt bereiken omdat uw leven er beter door wordt.

Ook voor uw naaste(n)

Hersenletsel krijg je nooit alleen. Ook voor de partner en/of kinderen verandert er veel. Ze hebben opeens te maken met een partner of ouder die door het hersenletsel minder kan. Hersenz betrekt daarom ook de naasten bij de behandeling. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de behandeling? Vraag dan vrijblijvend een gesprek aan met een van onze deskundige medewerkers. 

Interessant? Lees ook deze nieuwsartikelen
Geen groepsbehandelingen, intakes zoveel mogelijk via beelbellen

In Nederland blijft het aantal besmettingen met het nieuwe corona-virus groeien. De Hersenz-organisaties hebben maatregelen getroffen om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. Alle groepsbehandelingen zijn stopgezet. Waar mogelijk worden cliënten behandeld via beeldbellen. Nieuwe aanmeldingen kunnen doorgaan. Ook intakes proberen we zoveel mogelijk via beeldbellen door te laten gaan.

Radiospotje!

Op de radiozender Q-Music is de radiospot van Hersenz komende week te beluisteren. Daar zijn we enorm blij mee, want Q-Music heeft de zendtijd als kerstcadeautje aangeboden! U kunt het radiospotje hier ook beluisteren

Wilt u het spotje delen met iemand ? Dat kan makkelijk via de knoppen hieronder. 

Samenwerking met revalidatie biedt voordelen

Ongeveer tien procent van de mensen met niet-aangeboren hersenletsel komt terecht in een revalidatiecentrum. Hersenz biedt mensen behandeling die klaar zijn met revalideren of die rechtstreeks uit het ziekenhuis komen. Samenwerking tussen revalidatiecentra en de veertien Hersenz-organisaties biedt voordelen voor de cliënt en vindt op steeds meer plaatsen in Nederland plaats.

's Heeren Loo treedt toe tot Hersenz

Hersenz verwelkomt ’s Heeren Loo met ingang van 2020 als veertiende partner van het netwerk Hersenz. ’s Heeren Loo gaat binnen Hersenz bijdragen aan de verbetering van intramurale zorg voor mensen met hersenletsel, bijvoorbeeld door de inzet van de door Hersenz al ontwikkelde behandeling in woonvoorzieningen.

Iedereen kiest voor de iPad

Hersenz bestaat uit verschillende behandelmodules. Voorheen kregen cliënten bij elke module een papieren map met uitleg en oefeningen. Sinds 2018 is het behandelprogramma online beschikbaar op het platform Jouw Omgeving en werken veel behandelaren en cliënten met de iPad of op de laptop of PC.

Pagina's