Nieuwe groepen van start

Op diverse plaatsen in Nederland starten in september en oktober weer nieuwe behandelgroepen. Hersenz wordt aangeboden door twaalf zorgorganisaties op ongeveer vijftig plaatsen in Nederland. Daardoor kunt u voor de behandelingen bijna altijd terecht bij een organisatie in uw regio. 

Hier kunt u terecht

In september en oktober starten er groepen onder andere in Weert, Baarlo, Gouda, Dordrecht, Bergen op Zoom, Eindhoven, Den Bosch, regio Oss, Nijmegen, Tilburg en Breda, Amersfoort, Veenendaal, Terborg (bij Doetinchem), Rotterdam, Haaglanden, Amsterdam, Wormerveer, Heerhugowaard en Haarlem. Ook in Enschede, Raalte, Almelo en Ermelo starten nieuwe groepen. 

U kunt de postcodezoeker invullen en zo direct bij de juiste zorgaanbieder terechtkomen. 


De Hersenz-organisaties zijn allemaal gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van mensen met hersenletsel. Onze fysieke behandelaren, (neuro)psychologen, cognitieve behandelaren en afasie-behandelaren zijn allemaal gespecialiseerd in niet-aangeboren hersenletsel. Hersenz biedt behandelingen aan waarbij u leert omgaan met de gevolgen van hersenletsel, zoals motorische beperkingen, vermoeidheid, concentratieproblemen en psychische problemen. Er is ook aandacht voor verliesverwerking.

intake

Tijdens een intake wordt met u besproken waar u behoefte aan heeft en aan welke persoonlijke doelen u wilt werken. De behandeling wordt aangepast aan uw wensen en mogelijkheden. Er zijn groepsbehandelingen, er is een bewegingsprogramma en er komt altijd een behandelaar bij u thuis. Bij Hersenz werkt u aan verbeteringen die voor u van belang zijn, persoonlijke doelen die u graag wilt bereiken omdat uw leven er beter door wordt.

Ook voor uw naaste(n)

Hersenletsel krijg je nooit alleen. Ook voor de partner en/of kinderen verandert er veel. Ze hebben opeens te maken met een partner of ouder die door het hersenletsel minder kan. Hersenz betrekt daarom ook de naasten bij de behandeling. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de behandeling? Vraag dan vrijblijvend een gesprek aan met een van onze deskundige medewerkers. 

Interessant? Lees ook deze nieuwsartikelen
Campagnemanager gezocht

Hersenz zoekt een stevige communicatieadviseur (campagnemanager) die kan bijdragen aan het vergroten van de instroom van cliënten bij Hersenz via landelijke (online) communicatie. Een interessante functie van 6-8 uur per week voor een ervaren hands-on communicatieadviseur!

Radiospotje!

Met een kernachtige radiospot maakt Hersenz de eerste twee weken van oktober helder dat mensen kunnen leren omgaan met de gevolgen van hersenletsel. De radiospot is uitgezonden op Radio2, 3FM en alle regionale zenders. 

Iedereen kiest voor de iPad

Hersenz bestaat uit verschillende behandelmodules. Voorheen kregen cliënten bij elke module een papieren map met uitleg en oefeningen. Sinds 2018 is het behandelprogramma online beschikbaar op het platform Jouw Omgeving en werken veel behandelaren en cliënten met de iPad of op de laptop of PC.

Naasten missen informatie over hersenletsel

Naasten van mensen met niet-aangeboren hersenletsel vinden de informatie die zij krijgen na het letsel van hun ouder, kind of partner onvoldoende.

Nuttige links voor mantelzorgers

Hieronder een aantal nuttige links voor mantelzorgers.

Pagina's