Hersenz wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar. In 2016 wonnen we de Herman Wijffels Innovatieprijs. Daar zijn we trots op. Maar er valt nog veel meer te winnen voor mensen met hersenletsel, hun naasten en de samenleving. Onze plannen voor 2017: nieuwe behandelprogramma’s, Hersenz in de basisverzekering, meer onderzoek en Hersenz gaat digitaal.

Nieuwe programma's

Hersenz werkt aan nieuwe programma’s, onder andere voor mensen die voldoende hebben aan een kort programma van drie maanden, voor mensen die werken of weer willen gaan werken en voor jong volwassenen (18-35 jaar). Verder met hersenletsel en Leven met afasie blijven gewoon bestaan. De nieuwe programma’s draaien nog niet overal in Nederland. U kunt er bij de Hersenz-organisatie in uw regio naar informeren.

Basisverzekering

Hersenz komt in 2018 of 2019 in de zorgverzekeringswet. Het is nog niet duidelijk onder welke voorwaarden en met welke tarieven. Daarover worden komend jaar afspraken gemaakt. Daartoe moeten we goed kunnen uitleggen wat cliënten aan Hersenz hebben en waarom de zorgverzekeraar met Hersenz in zee zou moeten gaan. In 2017 is voor Hersenz geen eigen bijdrage verschuldigd.

Meer onderzoek

Hersenz gebruikt in de behandeling allerlei methodes en interventies. Sommige zijn wetenschappelijk onderbouwd, andere nog niet. Onder andere samen met Hogeschool Windesheim gaan we onderzoeken welke interventies het meest geschikt zijn voor mensen met hersenletsel in de chronische fase.

EHealth

Cliënten die Hersenz volgen, kunnen straks ook gebruik maken van digitale behandeling, in een persoonlijke behandelomgeving. Daarin komen alle modules van Hersenz maar ook handige tools en een Hersenz-app om dagelijks aan doelen en actiepunten te kunnen werken. Ook kan er gecommuniceerd worden met behandelaars, naasten en groepsgenoten, voor zover de cliënt dat zelf wil. Alles kan op maat worden ingericht. Hersenz ontwikkelt dit samen met Jouw Omgeving. 

Interessant? Lees ook deze nieuwsartikelen
Siza start Hersenz Jong

Het Regionaal Expertisecentrum voor Niet Aangeboren Hersenletsel in Teuge start een Hersenz-programma voor jongvolwassenen. Het behandelprogramma is bedoeld voor mensen met NAH tussen de 18 en 30 jaar en start in september 2018.

Hersenz aanbieder Siza opent deuren in Groenlo

Zorgorganisatie Siza opent een nieuw expertisecentrum voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) in Groenlo. Een al eerder gestart behandelcentrum in Terborg bleek zo succesvol dat Siza nu een groter deel van de Achterhoek gaat bedienen.

Deel je testimonial

Hersenletsel.nl zoekt belangstellenden die (in het Engels!) een testimonial van ca. 150 woorden kunnen schrijven over hun hersenletsel of dat van hun naaste. Deze 'testimonials' zullen gebruikt worden op het World Stroke Congress.

Omgaan met verlies

Veel mensen met hersenletsel rouwen omdat ze niet meer de persoon zijn van vóór het letsel, al doet niet iedereen dat bewust. Omgaan met verlies is iets waar veel mensen met hersenletsel en hun naasten mee te maken krijgen. Manu Keirse, expert in verlies en rouw, gaf een scholing hierover aan Hersenz-behandelaren.

Houd Hersenz heel

Waarin verschilt Hersenz van revalidatie? Hoe wordt Hersenz vergoed? Programmamanager Judith Zadoks legt dit uit en licht toe waarom Hersenz straks goed in het basispakket moet komen.

Pagina's