We bouwen verder

Hersenz wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar. In 2016 wonnen we de Herman Wijffels Innovatieprijs. Daar zijn we trots op. Maar er valt nog veel meer te winnen voor mensen met hersenletsel, hun naasten en de samenleving. Onze plannen voor 2017: nieuwe behandelprogramma’s, Hersenz in de basisverzekering, meer onderzoek en Hersenz gaat digitaal.

Nieuwe programma's

Hersenz werkt aan nieuwe programma’s, onder andere voor mensen die voldoende hebben aan een kort programma van drie maanden, voor mensen die werken of weer willen gaan werken en voor jong volwassenen (18-35 jaar). Verder met hersenletsel en Leven met afasie blijven gewoon bestaan. De nieuwe programma’s draaien nog niet overal in Nederland. U kunt er bij de Hersenz-organisatie in uw regio naar informeren.

Basisverzekering

Hersenz komt in 2018 of 2019 in de zorgverzekeringswet. Het is nog niet duidelijk onder welke voorwaarden en met welke tarieven. Daarover worden komend jaar afspraken gemaakt. Daartoe moeten we goed kunnen uitleggen wat cliënten aan Hersenz hebben en waarom de zorgverzekeraar met Hersenz in zee zou moeten gaan. In 2017 is voor Hersenz geen eigen bijdrage verschuldigd.

Meer onderzoek

Hersenz gebruikt in de behandeling allerlei methodes en interventies. Sommige zijn wetenschappelijk onderbouwd, andere nog niet. Onder andere samen met Hogeschool Windesheim gaan we onderzoeken welke interventies het meest geschikt zijn voor mensen met hersenletsel in de chronische fase.

EHealth

Cliënten die Hersenz volgen, kunnen straks ook gebruik maken van digitale behandeling, in een persoonlijke behandelomgeving. Daarin komen alle modules van Hersenz maar ook handige tools en een Hersenz-app om dagelijks aan doelen en actiepunten te kunnen werken. Ook kan er gecommuniceerd worden met behandelaars, naasten en groepsgenoten, voor zover de cliënt dat zelf wil. Alles kan op maat worden ingericht. Hersenz ontwikkelt dit samen met Jouw Omgeving. 

Interessant? Lees ook deze nieuwsartikelen
Geen groepsbehandelingen, intakes zoveel mogelijk via beelbellen

In Nederland blijft het aantal besmettingen met het nieuwe corona-virus groeien. De Hersenz-organisaties hebben maatregelen getroffen om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. Alle groepsbehandelingen zijn stopgezet. Waar mogelijk worden cliënten behandeld via beeldbellen. Nieuwe aanmeldingen kunnen doorgaan. Ook intakes proberen we zoveel mogelijk via beeldbellen door te laten gaan.

Radiospotje!

Op de radiozender Q-Music is de radiospot van Hersenz komende week te beluisteren. Daar zijn we enorm blij mee, want Q-Music heeft de zendtijd als kerstcadeautje aangeboden! U kunt het radiospotje hier ook beluisteren

Wilt u het spotje delen met iemand ? Dat kan makkelijk via de knoppen hieronder. 

Samenwerking met revalidatie biedt voordelen

Ongeveer tien procent van de mensen met niet-aangeboren hersenletsel komt terecht in een revalidatiecentrum. Hersenz biedt mensen behandeling die klaar zijn met revalideren of die rechtstreeks uit het ziekenhuis komen. Samenwerking tussen revalidatiecentra en de veertien Hersenz-organisaties biedt voordelen voor de cliënt en vindt op steeds meer plaatsen in Nederland plaats.

's Heeren Loo treedt toe tot Hersenz

Hersenz verwelkomt ’s Heeren Loo met ingang van 2020 als veertiende partner van het netwerk Hersenz. ’s Heeren Loo gaat binnen Hersenz bijdragen aan de verbetering van intramurale zorg voor mensen met hersenletsel, bijvoorbeeld door de inzet van de door Hersenz al ontwikkelde behandeling in woonvoorzieningen.

Iedereen kiest voor de iPad

Hersenz bestaat uit verschillende behandelmodules. Voorheen kregen cliënten bij elke module een papieren map met uitleg en oefeningen. Sinds 2018 is het behandelprogramma online beschikbaar op het platform Jouw Omgeving en werken veel behandelaren en cliënten met de iPad of op de laptop of PC.

Pagina's