Meten is weten

Bij Hersenz gaat het om het verbeteren van de kwaliteit van leven. We evalueren met de cliënt en naasten maar meten ook of dat gelukt is. Dit heet ROM: Routine Outcome Monitoring. Daartoe nemen we vragenlijsten af aan het begin, halverwege en aan het eind van de behandeling. We hebben inmiddels scores van enkele honderden cliënten en die zijn positief.

ROM
De resultaten op de ROM tot nu toe:

  • Kwaliteit van leven (OQ45) +18%
  • Ervaringen beperkingen (User-P) -24%
  • Tevredenheid over het leven (schaalvragen) +35%
  • Hinder van problemen (schaalvragen) -46%

Minder problemen

Wat betekent dit? Mensen met niet-aangeboren hersenletsel zijn na Hersenz tevredener over hun leven en ze functioneren beter omdat ze minder beperkingen ervaren. Ook hebben ze minder last van de problemen waar ze last van hadden voordat ze met de behandeling begonnen. Mantelzorgers voelen zich minder (over)belast. Dat komt niet alleen de mantelzorger maar ook de persoon met hersenletsel ten goede.

Dit bevestigt de resultaten die eerder uit het onderzoek van Maastricht University naar voren kwamen.

Interessant? Lees ook deze nieuwsartikelen
Geen groepsbehandelingen, intakes zoveel mogelijk via beelbellen

In Nederland blijft het aantal besmettingen met het nieuwe corona-virus groeien. De Hersenz-organisaties hebben maatregelen getroffen om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. Alle groepsbehandelingen zijn stopgezet. Waar mogelijk worden cliënten behandeld via beeldbellen. Nieuwe aanmeldingen kunnen doorgaan. Ook intakes proberen we zoveel mogelijk via beeldbellen door te laten gaan.

Radiospotje!

Op de radiozender Q-Music is de radiospot van Hersenz komende week te beluisteren. Daar zijn we enorm blij mee, want Q-Music heeft de zendtijd als kerstcadeautje aangeboden! U kunt het radiospotje hier ook beluisteren

Wilt u het spotje delen met iemand ? Dat kan makkelijk via de knoppen hieronder. 

Samenwerking met revalidatie biedt voordelen

Ongeveer tien procent van de mensen met niet-aangeboren hersenletsel komt terecht in een revalidatiecentrum. Hersenz biedt mensen behandeling die klaar zijn met revalideren of die rechtstreeks uit het ziekenhuis komen. Samenwerking tussen revalidatiecentra en de veertien Hersenz-organisaties biedt voordelen voor de cliënt en vindt op steeds meer plaatsen in Nederland plaats.

's Heeren Loo treedt toe tot Hersenz

Hersenz verwelkomt ’s Heeren Loo met ingang van 2020 als veertiende partner van het netwerk Hersenz. ’s Heeren Loo gaat binnen Hersenz bijdragen aan de verbetering van intramurale zorg voor mensen met hersenletsel, bijvoorbeeld door de inzet van de door Hersenz al ontwikkelde behandeling in woonvoorzieningen.

Iedereen kiest voor de iPad

Hersenz bestaat uit verschillende behandelmodules. Voorheen kregen cliënten bij elke module een papieren map met uitleg en oefeningen. Sinds 2018 is het behandelprogramma online beschikbaar op het platform Jouw Omgeving en werken veel behandelaren en cliënten met de iPad of op de laptop of PC.

Pagina's