Meer cliënten en meer locaties

Hersenz is flink gegroeid in 2016. Steeds meer mensen met hersenletsel, naasten en verwijzers weten Hersenz te vinden. In totaal volgden in 2016 1.500 cliënten een behandeling van Hersenz, waarbij vaak ook de partner of een andere naaste betrokken was. Ook het aantal locaties is fors uitgebreid tot bijna 50, verspreid over heel Nederland. 

Om Hersenz-behandelingen te kunnen geven zijn er gekwalificeerde behandelaars nodig. Daarom kwamen er 75 nieuwe cognitief en thuisbehandelaars en 30 fysiek behandelaars bij. Allemaal volgden zij één of meer tweedaagse scholingen.

Afasie
Nieuw is dat op enkele plaatsen ook het behandelprogramma Afasie van start ging, vaak in samenwerking met bestaande afasiecentra. In 2017 zal het aantal groepen voor mensen met afasie worden uitgebreid.

Nascholing

Alle behandelaars volgden nascholingen, bijvoorbeeld in de Yucelmethode, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Communicatieve redzaamheid, Oplossingsgericht werken of Valpreventie. Ook was er een inspiratiedag voor behandelaars over ervaringsgerichte werkvormen. Daarbij gaat het om fysieke werkvormen maar ook het gebruik van beelden, tekenen, muziek, natuur, visualisaties en symbolen. Deze werkvormen kunnen het effect van de behandeling versterken, zeker als de deelnemers moeite hebben met het verwerken van verbale informatie.

Nieuwe programma's

Verder werd in 2016 de basis gelegd voor nieuwe programma’s, namelijk Onderzoek en advies, een compacte versie van het bestaande behandelprogramma Verder met hersenletsel en programma’s voor mensen die werken en voor jong volwassenen.

Facebook

Verder groeide Hersenz enorm op Facebook. De facebookpagina van Hersenz heeft bijna drieduizend volgers. Gemiddeld drie keer per week worden berichten gepost. Bijvoorbeeld over de gevolgen van hersenletsel, ervaringsverhalen van deelnemers en tips. 

Interessant? Lees ook deze nieuwsartikelen
Geen groepsbehandelingen, intakes zoveel mogelijk via beelbellen

In Nederland blijft het aantal besmettingen met het nieuwe corona-virus groeien. De Hersenz-organisaties hebben maatregelen getroffen om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. Alle groepsbehandelingen zijn stopgezet. Waar mogelijk worden cliënten behandeld via beeldbellen. Nieuwe aanmeldingen kunnen doorgaan. Ook intakes proberen we zoveel mogelijk via beeldbellen door te laten gaan.

Radiospotje!

Op de radiozender Q-Music is de radiospot van Hersenz komende week te beluisteren. Daar zijn we enorm blij mee, want Q-Music heeft de zendtijd als kerstcadeautje aangeboden! U kunt het radiospotje hier ook beluisteren

Wilt u het spotje delen met iemand ? Dat kan makkelijk via de knoppen hieronder. 

Samenwerking met revalidatie biedt voordelen

Ongeveer tien procent van de mensen met niet-aangeboren hersenletsel komt terecht in een revalidatiecentrum. Hersenz biedt mensen behandeling die klaar zijn met revalideren of die rechtstreeks uit het ziekenhuis komen. Samenwerking tussen revalidatiecentra en de veertien Hersenz-organisaties biedt voordelen voor de cliënt en vindt op steeds meer plaatsen in Nederland plaats.

's Heeren Loo treedt toe tot Hersenz

Hersenz verwelkomt ’s Heeren Loo met ingang van 2020 als veertiende partner van het netwerk Hersenz. ’s Heeren Loo gaat binnen Hersenz bijdragen aan de verbetering van intramurale zorg voor mensen met hersenletsel, bijvoorbeeld door de inzet van de door Hersenz al ontwikkelde behandeling in woonvoorzieningen.

Iedereen kiest voor de iPad

Hersenz bestaat uit verschillende behandelmodules. Voorheen kregen cliënten bij elke module een papieren map met uitleg en oefeningen. Sinds 2018 is het behandelprogramma online beschikbaar op het platform Jouw Omgeving en werken veel behandelaren en cliënten met de iPad of op de laptop of PC.

Pagina's