Geen kosten voor cliënt

Ook in 2017 zijn er voor deelnemers geen kosten verbonden aan het behandeprogramma van Hersenz. Mensen hoeven geen eigen bijdrage te betalen aan het CAK. Ook het eigen risico in de zorgverzekeringswet hoeft niet te worden aangesproken. Indien nodig kan er een indicatie voor vervoer aangevraagd.

Voor Hersenz is een indicatie nodig van het CIZ. De Hersenzorganisaties helpen u met die aanvraag. Er zijn verschillende manieren om u aan te melden voor Hersenz. U kunt zelf contact opnemen met de organisatie bij u in de regio die Hersenz biedt. U kunt ook doorverwezen worden door bijvoorbeeld uw huisarts, het revalidatiecentrum of een andere behandelaar.

Dit gebeurt er na uw aanmelding of verwijzing:

  • Hersenz neemt contact op met u
  • Hersenz vraagt u een toestemmingsformulier te ondertekenen om medische informatie op te vragen
  • Hersenz vraagt relevante medische informatie op
  • U krijgt een intakegesprek (binnen twee tot vier weken)
  • Eventueel regelt Hersenz aanvullend onderzoek (gemiddeld een maand)
  • Indicatie-aanvraag bij het CIZ (maximaal zes weken)
  • Start behandeling Hersenz
     

Tussen aanmelding, doorverwijzing en werkelijke start van behandeling kan enkele maanden zitten. Vaak is het wel mogelijk om al te starten met individuele behandeling.

Interessant? Lees ook deze nieuwsartikelen
Geen groepsbehandelingen, intakes zoveel mogelijk via beelbellen

In Nederland blijft het aantal besmettingen met het nieuwe corona-virus groeien. De Hersenz-organisaties hebben maatregelen getroffen om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. Alle groepsbehandelingen zijn stopgezet. Waar mogelijk worden cliënten behandeld via beeldbellen. Nieuwe aanmeldingen kunnen doorgaan. Ook intakes proberen we zoveel mogelijk via beeldbellen door te laten gaan.

Radiospotje!

Op de radiozender Q-Music is de radiospot van Hersenz komende week te beluisteren. Daar zijn we enorm blij mee, want Q-Music heeft de zendtijd als kerstcadeautje aangeboden! U kunt het radiospotje hier ook beluisteren

Wilt u het spotje delen met iemand ? Dat kan makkelijk via de knoppen hieronder. 

Samenwerking met revalidatie biedt voordelen

Ongeveer tien procent van de mensen met niet-aangeboren hersenletsel komt terecht in een revalidatiecentrum. Hersenz biedt mensen behandeling die klaar zijn met revalideren of die rechtstreeks uit het ziekenhuis komen. Samenwerking tussen revalidatiecentra en de veertien Hersenz-organisaties biedt voordelen voor de cliënt en vindt op steeds meer plaatsen in Nederland plaats.

's Heeren Loo treedt toe tot Hersenz

Hersenz verwelkomt ’s Heeren Loo met ingang van 2020 als veertiende partner van het netwerk Hersenz. ’s Heeren Loo gaat binnen Hersenz bijdragen aan de verbetering van intramurale zorg voor mensen met hersenletsel, bijvoorbeeld door de inzet van de door Hersenz al ontwikkelde behandeling in woonvoorzieningen.

Iedereen kiest voor de iPad

Hersenz bestaat uit verschillende behandelmodules. Voorheen kregen cliënten bij elke module een papieren map met uitleg en oefeningen. Sinds 2018 is het behandelprogramma online beschikbaar op het platform Jouw Omgeving en werken veel behandelaren en cliënten met de iPad of op de laptop of PC.

Pagina's