Vind jij dat meer mensen de kans moeten krijgen om te leren omgaan met niet-aangeboren hersenletsel? Dat kan als meer mensen van het bestaan van Hersenz weten. Jij kunt Hersenz verder helpen! Op deze pagina vind je verschillende manieren waarop je ons kan helpen. Bijvoorbeeld door je sociale stem te doneren, een review te schrijven, voorlichting te geven of mee te denken over nieuwe producten.

Doneer je sociale stem

Zit jij op Facebook, Twitter of LinkedIn en zou je de berichten van Hersenz willen delen met jouw vrienden, volgers en connecties? Doneer dan je sociale stem!

Lees verder

Schrijf een review

Heb jij ervaring met Hersenz en wil je mensen helpen die willen weten hoe anderen de behandeling hebben ervaren? Schrijf dan een review of geef een beoordeling.

Lees verder

Word Ambassadeur

Als ambassadeur help je om meer bekendheid te geven aan Hersenz. Dat kan op verschillende manieren: van het uitdelen van folders tot het geven van voorlichting.

Lees verder

Denk mee over producten

Heb je ervaring met Hersenz en zou je willen meedenken en -werken aan (nieuwe) producten? Dan kunnen we jou goed gebruiken!

Lees verder

Veelgestelde vragen over hersenletsel
Wat zijn de oorzaken van hersenletsel?

Jaarlijks lopen zo’n 140.000 mensen hersenletsel op, van wie er 40.000 forse blijvende beperkingen eraan overhouden. En in totaal zijn er maar liefst zo'n 650.000 Nederlanders die beperkingen ervaren als gevolg van niet-aangeboren hersenletsel. Lees verder.

Wat zijn de gevolgen van hersenletsel?
Hersenletsel kan gevolgen hebben voor verschillende gebieden van het functioneren, zoals bewegen (motoriek), denken (cognitie) en emoties en gedrag. Vooral de minder zichtbare gevolgen zorgen voor onverwachte problemen voor de persoon zelf en voor naasten. Lees verder.
Hoe herken ik klachten als gevolg van hersenletsel?

De gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel kunnen leiden tot uiteenlopende klachten. Veelvoorkomende klachten zijn vermoeidheid, vergeetachtigheid, snel overprikkeld raken, nergens toe komen. Lees verder.

Zijn klachten na hersenletsel altijd direct zichtbaar?

Klachten na hersenletsel zijn niet altijd direct zichtbaar. Vaak komen klachten juist pas naar voren na verloop van tijd, bijvoorbeeld als iemand weer thuiskomt van revalidatie of zijn werk of hobby weer wil oppakken. De onzichtbare gevolgen van hersenletsel, zoals problemen met concentratie, vermoeidheid of overprikkeling komen vaak pas later aan het licht. Lees verder.

Welke zorg is er na hersenletsel?

De zorg die geboden wordt na hersenletsel kan verdeeld worden in drie fasen. In de acute fase verblijft de patiënt vaak in het ziekenhuis. Als de patiënt medisch stabiel is gaat de herstelfase in, waarin door middel van revalidatiebehandeling wordt gewerkt aan maximaal herstel. De chronische fase begint als de patiënt klaar is met revalidatie en weer thuis is. Daar ervaart hij de gevolgen van het hersenletsel in het dagelijks leven. Lees verder.

Kan ik leren omgaan met de gevolgen van hersenletsel?

Een deel van de mensen met hersenletsel herstelt nooit volledig. Maar dat wil niet zeggen dat er aan de klachten die mensen ondervinden in het dagelijks leven, niks meer gedaan kan worden. Mensen kunnen nieuwe manieren aanleren om met beperkingen om te gaan. Ook kan intensieve behandeling in een latere fase nog veel verbeteren aan de kwaliteit van leven. Lees verder.