Werk mee aan onze producten
Hersenz is op zoek naar ervaringsdeskundigen die willen meedenken en -werken aan (nieuwe) producten. Zo kunnen we bij de ontwikkeling van een digitale module heel goed mensen gebruiken die deze willen testen. Of is het heel waardevol feedback te krijgen van mensen die bestaande producten gebruiken. En de informatiespecials die we publiceren over bijvoorbeeld vermoeidheid of overprikkeling kunnen we verrijken met de verhalen van ervaringsdeskundingen.
Hieronder vind je een aantal voorbeelden van mensen die ons met deze en andere zaken enorm hebben geholpen.
Enkele voorbeelden van mensen die hebben bijgedragen aan onze producten
- Pieter probeerde de allereerste versie van de digitale Hersenz-module Omgaan met veranderingen uit. Mede op basis van zijn feedback hebben we aanpassingen gedaan.
- Liesbeth werkte mee aan een special over Vergeetachtigheid. Ze werd daarvoor geïnterviewd. Haar verhaal met foto illustreerden de theorie over geheugenproblemen.
- Marion dacht mee bij een brainstorm over de maatschappelijke businesscase van Hersenz. De vraag was: Wat heeft Hersenz jou nu concreet opgeleverd? Haar verhaal is gebruikt in het rapport.
- Jordy vertelde zijn verhaal in een filmpje. Een dag lang werden er opnamen gemaakt, ook in het stadion van FC Cambuur. Een bijzondere ervaring.
Zou jij ook willen bijdragen aan onze producten?
Wat goed! Stuur dan een mail naar Judith Zadoks, projectleider van Hersenz. Laat daarbij ook weten met welk onderwerp jij te maken hebt gehad of waarbij je eventueel zou kunnen helpen.
Veelgestelde vragen over hersenletsel
Jaarlijks lopen zo’n 140.000 mensen hersenletsel op, van wie er 40.000 forse blijvende beperkingen eraan overhouden. En in totaal zijn er maar liefst zo'n 650.000 Nederlanders die beperkingen ervaren als gevolg van niet-aangeboren hersenletsel. Lees verder.
De gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel kunnen leiden tot uiteenlopende klachten. Veelvoorkomende klachten zijn vermoeidheid, vergeetachtigheid, snel overprikkeld raken, nergens toe komen. Lees verder.
Klachten na hersenletsel zijn niet altijd direct zichtbaar. Vaak komen klachten juist pas naar voren na verloop van tijd, bijvoorbeeld als iemand weer thuiskomt van revalidatie of zijn werk of hobby weer wil oppakken. De onzichtbare gevolgen van hersenletsel, zoals problemen met concentratie, vermoeidheid of overprikkeling komen vaak pas later aan het licht. Lees verder.
De zorg die geboden wordt na hersenletsel kan verdeeld worden in drie fasen. In de acute fase verblijft de patiënt vaak in het ziekenhuis. Als de patiënt medisch stabiel is gaat de herstelfase in, waarin door middel van revalidatiebehandeling wordt gewerkt aan maximaal herstel. De chronische fase begint als de patiënt klaar is met revalidatie en weer thuis is. Daar ervaart hij de gevolgen van het hersenletsel in het dagelijks leven. Lees verder.
Een deel van de mensen met hersenletsel herstelt nooit volledig. Maar dat wil niet zeggen dat er aan de klachten die mensen ondervinden in het dagelijks leven, niks meer gedaan kan worden. Mensen kunnen nieuwe manieren aanleren om met beperkingen om te gaan. Ook kan intensieve behandeling in een latere fase nog veel verbeteren aan de kwaliteit van leven. Lees verder.