Ook na hersenletsel blijft een seksuele relatie mogelijk en kan seksualiteit en intimiteit nog steeds prettig zijn. Hierin is meer mogelijk dan in eerste instantie lijkt.

Het is vaak ook een zoektocht naar nieuwe manieren voor een bevredigend seksleven. Bedenk dat het ook spannend en leuk kan zijn om samen nieuwe, passende manieren te vinden.
De Hart & Vaatgroep heeft een brochure geschreven waarin een groot aantal praktische tips genoemd staan.

Deze brochure kunt u hier downloaden. http://www.hartenvaatgroep.nl/uploads/media/Brochure_Seksualiteit_en_Beroerte_01.pdf

Interessant? Lees ook deze tips
Tip: Hulpmiddelen en hulpdiensten

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel die seksuele problemen hebben, kunnen terecht bij diverse hulpdiensten

Tip: zoek specialistische hulp

Mensen die problemen ervaren met seksualiteit en intimiteit na hersenletsel kunnen gebruik maken van specialistische hulp.

Tip afasie: Geduld

Door afasie is van de ene op de andere dag veel veranderd in het leven van degene die erdoor getroffen is maar ook in het leven de naasten. Iedereen zal moeten wennen aan een andere manier van communiceren.

Tip afasie: de 4 W's

Wie, wat, waar en wanneer? Voor mensen met afasie kan het handig zijn om meer structuur aan te brengen in een gesprek. Dat kan met de vier W's.

Tip afasie: Gespreksboek App

Het Gespreksboek helpt mensen met afasie zich te uiten. De Afasie Vereniging Nederland heeft hiervoor een App ontwikkeld. De Gespreksboek App biedt mensen met afasie de mogelijkheid om op een eigentijdse manier te communiceren.

Pagina's